HOW TO PREPARE HOME BIRTHDAY ON BUDGET | YOUTUBE


Birthday party on budget at home is something I, and probably most of us, face each year. I love to pay attention to decoration, details, but also to spend as little money as possible. Because as soon as tomorrow morning, it can be completely useless. I tried to make a video with a list of things that are important to me when I’m preparing a birthday party at home for my friends, how I organize everything and how it all looks in my case.
In this post and video I will talk about cake, food and drinks, decoration, music… 

Also if you want to know more about how I dressed for my birthday party (the outfit matches the theme of my birthday party), you can watch my video: - GRWM -  My birthday outfit, makeup & hair - CLICK HERE

Don’t forget that I post videos weekly, one each Friday. So, if you want to be updated, subscribe to my channel. Thank you so much!

Rođendan kod kuće i u okviru budžeta je nešto s čim se većina susreće svake godine. Volim da obraćam pažnju na dekoraciju, detalje, ali i da potrošim što manje novca na stvarčice koje će već sutra biti bačene. Pokušala sam da napravim video i post sa listom stvari koje su meni bitne kada organizujem rođendan, pa ću vam u videu pokazati svoju rođendansku tortu, ostalu hranu i piće, dekoraciju...

Takođe, ukoliko vas zanima šta sam obukla za rođendan (kombinacija se uklapa uz dekoraciju), možete pogledati moj video od prošle nedelje: KLIK OVDE

Ne zaboravite da klipove izbacujem jednom nedeljno, tačnije, svakog petka. Tako da ukoliko želite da ostanete u toku sa mojim kanalom, prijavite se na njega. Hvala puno!


1. THEME & COLOR
The first thing I do when I’m organizing some event, in this case my birthday party, is that I ask myself what the theme of the party will be, and what color I will use for decorating. This makes things easier. The first thing I consider is the venue of the party. That means that because I will celebrate my birthday at home in my living room where my Christmas tree is, I will start from there.  So you can say that this will be a Christmassy birthday. The ornaments are already set and they are red and gold, so I’ve decided that the decorations will be in those colors also, including black and white, because those two are unavoidable for me, oh, you’ll see.

1. TEMA ROĐENDANA I BOJE ZA DEKORACIJU
Prva stvar kada organizujem neki događaj, u ovom slučaju rođendan, jeste da postavljam sebi pitanje koja će tema biti na žurci, a onda i koje boje ću koristiti za dekorisanje. To dosta olakšava dalje situaciju.
Ono što prvo uzimam u obzir povodom izbora jeste gde će se rođendan/žurka održati.To znači da, pošto ću rođendan slaviti u dnevnoj sobi kod kuće, a tu se nalazi jelka od Nove godine i Božića, iskoristiću je kao polaznu tačku! Tako da će ovo biti jedan, može se reći, novogodišnji rođendan! Pošto su ukrasi već izabrani i postavljeni, a u crvenoj i zlatnoj boji su, odlučila sam da u tim bojama bude i dekoracija za rođendan, a uključiću i crnu i belu od kojih ne mogu da pobegnem.


2. DECORATION
Now that I’ve decided on the colors, I’m moving on to the decoration itself. I chose red balloons, because I couldn’t find the golden or the black. The golden balloons would have been great, right? But what to do... I’ve also decided to make piñatas in the shape of the numbers 2 and 3. I will explain how they are made. You’ll need scissors, cardboard, glue, and paper in the color that you want the piñatas to be. First I cut out the cardboard pieces and glued them together. Then I made these paper fringes and glued them on the cardboard. You can see the end result in video. Do you guys like it? Then I chose the candles which will also be golden, while the straws will be black and white. You see, these are all small details, they don’t cost much but they will make the whole thing look nice, cozy and…well, perfect!  

2. DEKORACIJA
Nakon što sam odlučila koje će biti boje, prelazim na konkretnu dekoraciju.
Odlučila sam se za crvene balone, pošto zlatne i crne nisam uspela da nađem. A zlatni baloni bi bili sjajni, zar ne? Ali nema veze, jer sam takođe odlučila da napravim i pinjatu u vidu brojeva 2 i 3. Ukratko ću vam objasniti i kako se pravi. Potrebne su vam makaze, karton, lepak i papir u boji u kojoj želite da vam brojevi budu. Zatim sam iskrojila oblik u 3D obliku i povezala ih lepkom. A onda sam napravila rese na papiru i redom ih lepila po kartonu, da bismo na kraju dobili ono što vidite u videu. Je l vam se sviđa?
Zatim sam odabrala svećice koje će takođe biti zlatne boji, dok će slamčice biti crno-bele. Ovo su mali detalji, ne koštaju puno, a učiniće da sve izgleda uklopljeno, i... ma savršeno!


3. SWEETS & DRINKS
Third thing which is very important at a birthday party is food! Well, drinks also! But for me and my friends, food comes first! Anyway, here it becomes clear why I chose to include the color black for the decoration, because I love chocolate sweets, so this way I gave myself an excuse to get some interesting snacks, including some which are red and white. But OK, naturally it is difficult to match everything due to the budget limitations. 

4. HRANA I PIĆE
Treća veoma bitna stvar na žurci i rođendanu jeste hrana! I piće! Ali mom društvu i meni pre svega hrana, haha! Kako god, hrana i piće su bitan deo moje dekoracije. Ovde dolazi do izražaja to zašto sam uključila crnu boju u dekoraciju, jer obožavam čokoladne slatkiše, kao većina nas zar ne, pa sam tako sebi ostavila prostora da izaberem zanimljive grickalice. Uključiću i neke u beloj i crvenoj boji.
Ali dobro, naravo da je teško da se baš sve uklapa, pre svega zbog ograničenog budžeta.
Ova kombinacija je, takođe, idealna za kokakolu, sviđa mi se kako se uklapa. Tu će biti još neki sokovi, pivo, i carling. Moje društvo je nešto fino, hahah šalim se, ali nešto niko od nas ne pije alkohol nešto posebno.


4. CAKE 
The cake is next. I chose the chocolate cake with cherry. The golden candles go amazingly with it.

4. TORTA
Na sledećem mestu se nalazi torta. Izabrala sam čokoladnu tortu sa višnjama. Posebno mi se sviđaju zlatni detalji koji savršeno idu uz dekoraciju!


5. MUSIC
After the decoration, food and the cake, a very important part of any birthday party is the music. My suggestion is that you make a private playlist on YouTube, if you don’t have the time. My playlist consisted of the songs which I listen to, although my friends listen to similar music as me, anyways. 

5. MUZIKA
Nakon dekoracije, hrane i torte, veoma bitan deo svakog rođendana jeste muzika. Moj predlog je da ili skinete muziku na računar, ukoliko imate vremena, ili još lakše, i ono što ja radim, jeste da napravite skrivenu listu na YouTubeu i onda je samo pustite kad dođe vreme. Takođe, sećam se, jedne godine sam računar povezala sa televizorom i odatle su išli spotovi i muzika. To je isto zanimljiv predlog koga ne mrzi da se bavi time.


6. DRESS UP
When it comes to clothes you can check out my birthday outfit in my video “Get Ready With Me for my Birthday: hairstyle, makeup & outfit”, and you can find it on my channel: CLICK HERE

6. ROĐENDANSKA KOMBINACIJA
Što se tiče ooblačenja, ponekad je zanimljivo napraviti rođendan ili žurku gde su svi obučeni u belo ili crno, to verovatno svi imaju u ormanu. To sam uradila na par rođendana. A što se tiče kombinacije za ovaj rođendan, možete pogledati u mom videu “GRWM: hairstyle, makeup & outfit”: KLIK OVDE


7. HAVE FUN
Finally, the most important thing is to celebrate the birthday with the right people and friends, and have lots of fun!

7. ZABAVITE SE
I na kraju, najvažnije, proslavite rođendan sa pravim ljudima, prijateljima i lepo se zabavite!


I hope you liked this video and post, I worked really hard on it! And you can expect the next video on Friday! 

Nadam se da vam se post i video dopao, dosta sam se potrudila oko njega. Sledeći video očekujte sledećeg petka.  Pozdrav!


20 comments :

 1. great ideas!

  www.thewonderlanders.com

  ReplyDelete
 2. Divno si ovo osmislila. Super ideje. Ja isto volim da organizujem svoj rođendan i pozabavim se dekoracijama. Svaka čast :)

  ReplyDelete
 3. So cool dear!!
  Emma
  www.emmalovesfashion.com

  ReplyDelete
 4. Wow, I like your birthday videos very much and the Zara dress looks great!
  Me too I love beautiful decoration for birthday parties :-)
  I hope you had a great celebration time!
  Jasmin

  ReplyDelete
 5. Nice party honey keep it up i will be in touch with you :)
  Also check top rated coupons by Fivestarcoupon.com

  ReplyDelete