BOLOGNA - TUSCANY, ITALY | TRAVEL


Pre par godina sam otišla na nekoliko dana u Toskanu, Italiju. U to vreme nisam postavljala na blog, pa sam odlučila da vam do kraja godine postavim i par postova odatle! Naravno, pošto mi se računar pokvario i izgubila sam sve podatke, o tome sam pričala u ovom videu, izgubila sam i fotografije iz predivne Firence! Barem razlog više da se vratim nazad, haha! Baš mi je krivo zbog toga, ali dobro, ostaju danas Bolonja, zatim Sijena, San Điminjano, i Montekatini Terme.

basic...
Iz Beograda smo krenili predveče, a Bolonja je bila prvi grad koji smo posetili na ovom putovanju. Stigli smo negde oko 10-11h ujutru i autobus je morao da se parkira u blizini njihove stanice, malo dalje od centra. Ovo spominjem, pošto i u Bolonji, i u Sijeni i Firenci ima mnogo gužve i turista, tako da autobusi i ne mogu da priđu centru. Mislim da je čak i zabranjeno, tako je barem nama rekao vodič, ne znam da li je tačno. U svakom slučaju, nije bilo nikakvih problema, još je i lepše prošetati od stanice do centra kroz grad. Ja sam barem uživala u zgradama koje su sve do jedne izgrađene od crvene opeke, dok je ostatak arhitekture grada sličan kao i u ostatku Italije. Mislim da se to najbolje vidi na drugoj fotografiji. Ovo je posebno dobro zbog toga što nećete imati dovoljno vremena da vidite sve ponovo, osim ukoliko ne budete išli tustičkim autobusom u obilazak, ali u tom slučaju, osim što ćete tu uslugu dodatno platiti, nećete imati dovoljno vremena da šetate kroz sam grad, da kupujete, jedete i fotografišete.

Inače, ovde govorim baš o toskanskoj turi koja može da se nađe u većini agencija u Srbiji. Ukoliko ste student, obavezno pogledajte sajt ZPU, mi smo tako platili 20-30 evra manje od ostalih putnika! To smo shvatili tek u autobusu kada smo čuli kako pričaju o ceni.

sweater: Legend | baby pink T-shirt: H&M | pants: Zara Kids | eyeglasses: Vogue | necklace: Zara | bag: Aldo | sneakers: Converse

shopping: fashion & beauty products
Ukoliko na ovom putovanju planirate neki ozbiljniji šoping, moja preporuka je da to uradite u Bolonji! Ćini mi se da tu u centru imate sve radnje, a da su cene barem malo pristupačnije nego u Firenci i Sijeni u kojima je bila i mnogo veća gužva na ulicama! Jedina mana jeste to što ćete imati, možda, tri-četiri sata za slobodno vreme i individualne aktivnosti, pa je najbolje da unapred proverite koje radnje možete da nađete u Bolonji, kako biste išli pravo u njih! Ja se samo sećam da je bila Zara, Zara Home, H&M, Lush čiji sam izlog morala i da fotografišem, haha!

souvenirs & gifts
Što se tiče suvenira, najbolje je da pare sačuvate za San Điminjano, mali gradić koji je ceo posvećen turizmu, suvenirima i toskanskim vinima. Ovde i na fotografiji vidite kako se kreću cene magneta, kugli i ostalih suvenira u Bolonji, Montekatiniju, Sijeni i Firenci, ali meni su se kao poklon drugima i vama za uspomenu, najviše svidela vina u San Điminjanu! I sada kada bih išla nazad, uglavnom bih tamo kupovala stvari koje želim da me podsećaju na ovo predivno putovanje.

To bi bilo to za post iz Bolonje, tj. sve čega se sećam, haha! Nadam se da vam se sviđa moj kratki izveštaj i da sam vam dala neke zanimljive i bitne informacije! Dok pišem ovo, samo mi prolazi kroz glavu kako bi bilo divno da sam tada snimala za YouTube, sigurno bih imala mnogo dobrih snimaka da vam pokažem, šteta! Zato sledeći put sigurno!

*OSTALI POSTOVI SA TOSKANSKE TURE*
1. Bolonja - Toskana, Italija
2. Montekatini Terme - Toskana, Italija
3. San Điminjano - Toskana, Italija
4. Sijena - Toskana, Italija

No comments :

Post a Comment