MONTECATINI TERME - TUSCANY, ITALY | TRAVEL


Danas nastavljam post o svojoj maloj toskanskoj turi u okviru koje sam posetila Bolonju, Montekatini Terme, Firencu, San Điminjano i Sijenu. Kao što sam vam već rekla u prošlom postu, fotografije iz Firence su izgubljene, ali su zato ostale ove iz drugih gradova o kojima ću pisati! Pa je tako danas na redu Montekatini Terme, banja u kojoj smo imali nekoliko noćenja.
basic...
Nakon nekoliko sati u Bolonji, zaputili smo se ka banji Montekatini Terme, u kojoj smo bili smešteni! Hotel se nalazio u okviru jedne porodične kuće. Iako do tada nisam imala neko lepo iskustvo sa smeštajem u Italiji, barem u odnosu na Španiju, ovaj hotel je bio divan! Mali, ali čist! Kreveti udobni, doručak savršen! Iako sam ga videla i na fotografijama pre polaska, uživo je izgledao mnogo lepše što nije često slučaj. Takođe, recepciju i kuhinju vodi porodica kojoj hotel i pripada. Zbog toga i atmosfera dosta podseća na dom, a tako je uređen i enterijer.


Oni koji moj blog prate duže, već znate da ne volim da otkrivam imena agencija sa kojima sam išla, jer nekada ni sama ne budem 100% zadovoljna, nekad po recenzijama na Internetu agencija sa kojom je meni bilo odlično drugi pišu ružna iskustva. Onda ne želim ni na koji način da utičem na to da neku agenciju posmatrate kao bolju ili goru. Zbog toga izbegavam da navodim imena, ali preporučujem da pre ove ture, i bilo koje druge, obavezno guglate iskustva preko Interneta, jer stvarno možete svašta da pročitate i da, možda, bolje odlučite sa kim želite da idete, a sa kim ne. Ovo pišem, jer sam se upravo setila kako naš vodič u Italiji nije znao ni italijanski, a ni engleski. Tada smo prvi put putovali sa njim, pa nismo znali. U jednom trenutku, baš u Montekatiniju, auto je udario autobus, pa je on sa vozačima morao da izlazi napolje da rešava situaciju, a zbog toga smo kasnili u hotel gde smo imali prilike da čujemo njegovo govorenje sa recepcionarkom. Kasnije smo vrištali od smeha, hahaha, jer smo u autobusu bili ubeđeni da zna italijanski jer je, kako i sam kaže, posetio svih 20 regija, tako da to nismo dovodili u pitanje. Mislim, ko bi? Najbolje od svega je što se on i tako snašao savršeno! Od tog trenutka nam je postao "omiljeni" vodič i jedva smo čekali da ga sretnemo na još nekom putovanju, haha! Međutim, razumem da bi mnogima ovo, i još doooosta toga bilo šokantno, ali dečko i ja smo se trudili da šta god se dogodilo stvari posmatramo pozitivno, pa otuda i ovo razmišljanje. U svakom slučaju, to je razlog zašto ne delim imena vodiča, agencija... i iskreno, ovog čuvamo samo za nas! xD


food & shops
Što se tiče prodavnica, ukoliko vas zanimaju proizvodi za lepotu i moda, kao što sam već rekla, taj deo je najbolje obaviti u Bolonji ili Firenci. Suvenire i poklone sebi i drugima je najbolje kupovati u San Điminjanu.
Onda se verovatno pitate šta da radite u Montekatiniju, haha! Tamo je najbolje da vreme iskoristite da obiđete grad, uđete u svaku uličicu na koju naiđete, posetite lokalne kafiće i restorane, odmorite se za dalji put u autobusu i pešačenje po ostalim gradovima. Ova tura je naporna, a Montekatini terme, barem u okviru ovog kružnog putovanja, je bio jedino mesto gde ste mogli da zastanete, odmorite malo i skupite snagu za dalje.
Nego, da se vratim na hranu i kupovinu. Naišli smo na problem da smo u centralnom delu Montekatinija, gde nam se i nalazio hotel, jedva našli jednu prodavnicu gde ste mogli da kupite slatkiše, vodu, hranu. Jednu. I koja je radila samo taj jedan dan. Jedan dan. Sve smo obišli, ali veći market nismo našli. Izgleda ni drugi, jer je prodavnica bila puna, a sve koje smo pitali da nas upute u još neko mesto pokazivali bi na baš tu istu jednu jedinu prodavnicu koju smo i sami našli. Tako da je i to bitna, ma najbitnija stavka! U Montekatiniju obavezno nađite prodavnicu gde možete da kupite sve što vam je potrebno za dalje putovanje. Sećam se da su i cene bile pristupačne tako da je to dodatni plus!

To je sve čega sam uspela da se setim u vezi ove banje. Ukoliko nekoga zanima još nešto, slobodno pišite. Ukoliko budem znala, ja ću odgovoriti! Pozdrav do sledećeg ovakvog posta koji će biti iz Sijene!

*OSTALI POSTOVI SA TOSKANSKE TURE*
1. Bolonja - Toskana, Italija
2. Montekatini Terme - Toskana, Italija
3. San Điminjano - Toskana, Italija
4. Sijena - Toskana, Italija
5. Firenca - Toskana, Italija

No comments :

Post a Comment