SAN GIMIGNANO - TUSCANY, ITALY | TRAVEL


Nakon posta iz Bolonje i banje Montekatini Terme, vreme je i za prvi fakultetivni izlet sa ovog putovanja! U pitanju je stari gradić i turističko mesto San Điminjano!


info...
San Điminjano se nalazi na uzvišenju i ovo je pogled koji možete videti odatle! Mene je dosta podsetilo na Šumadiju, samo planski uređenu. Na primer, kada se spuštate sa obe strane puta je posađeno visoko drveće koje podseća na filmski scenario! Dok se penjete ka San Điminjanu, prolazite i pored Voltere! Oni koji su čitali Sumrak sagu znaju zašto pominjem ovaj gradić, haha! Valjda je videti to uživo i doprinelo tome da se osećam kao da prolazim kroz neki film!


shops, wines & gifts...
Grad je mali i ako je verovati Vikipediji, ima nešto više od 7000 stanovnika! Međutim, ukoliko budete obilazili ovo mesto, verovatno će vam izgledati da su na ulicama sve sami turisti, a biće ih mnogo! Ispred samog ulaza u grad je parkirano dosta turističkih autobusa, a svaka uličica u ovom gradu je ispunjena prodavnicama gde možete kupiti njihova vina, sapune, suvenire, magnete. Zbog toga sam vam u prošlim postovima i pisala da novac za poklone sačuvate baš za ovaj grad, jer ćete u njemu imati najveći izbor! Opet je i sve na jednom mestu i ima dosta prodavnica koje prodaju sličnu robu, pa možete i da uporedite cene! Mi smo ovde kupili nekoliko vina od kojih je ostalo samo jedno koje čeka neku posebnu priliku, kao i nekoliko kesa neobičnih makarona različitih boja, dužina i oblika koje kod nas nismo viđali! Ne mogu da tvrdim, ali čini mi se da su sapuni koje u Srbiji imate da kupite po apotekama i u DM-u, tamo koštali nešto manje, a izbor je bio ogroman! Ja sam uzela jedan i naravno posle zažalila što nisam uzela još! Mestašce je prelepo i dovoljan vam je jedan dan da obiđete znamenitosti, čujete priču vezanu za grad, fotografišete se i obiđete sve prodavnice po par puta! Ili je tako, ili smo mi mnogo brzo išli, haha, to ne znam! To je sve čega se sećam, ali ukoliko nekoga zanima nešto posebno, pišite! Ja ću se potruditi da se setim i da vam odgovorim ukoliko budem znala!


*OSTALI POSTOVI SA TOSKANSKE TURE*
1. Bolonja - Toskana, Italija
2. Montekatini Terme - Toskana, Italija
3. San Điminjano - Toskana, Italija
4. Sijena - Toskana, Italija
5. Firenca - Toskana, Italija

2 comments :

  1. Tuscany is home to a portion of the universes best wineries, and no excursion to Tuscany would be finished without inspecting wine from these wineries.get more information

    ReplyDelete